De la idea al joc: JAMES I EL PRÉSSEC GEGANT (I)

De tant en tant em venen ganes d'escriure sobre el meu punt de vista del procés de creació dels meus jocs, però no trobava el lloc ni el temps suficient per fer-ho. Posem que el lloc és aquest... ara només em falta el factor temps.

Els jocs de taula (prototips) que he fet no són coneguts, de moment no s'ha editat cap i públicament he donat a conéixer molt pocs: compartint-los a llocs com la BGG o enviant-los a concursos com el Ciutat de Granollers o el del blog Jugando en Pareja.

En aquest primer article us vull parlar de l'espurna que va provocar tirar endavant amb el prototip de JAMES I EL PRÉSSEC GEGANT. Potser, aquell input és l'impacte més important per afavorir el repte del procés creatiu, si és lo soficienment intens i motivador pots tenir molts números de materialitzar quelcom amb cara i ulls. I crec que va ser així en aquest cas... però us he d'explicar una llarga història per a entendre-ho. Poseu-vos còmodes.

De petit era molt aficionat a la sèrie de televisió MacGyver. Crec que, tot i haver envellit bastant malament, en els 80s era un referent que barrejava excepcionalment el gènere d'aventures amb un component creatiu superpotent integrat en el personatge d'Angus MacGyver. Estic orgullós d'haver estat sempre més de MacGyver que de l'Equipo A, que oferien una proposta similar però pels ulls del nen que jo era potser amb massa dispars i històries molt més lineals que les que oferia MacGyver.

L'episodi 9 de la tercera temporada de MacGyver, que en anglés es va dir Hell Week (no recordo com era en castellà), explicava una trama que vaig poder recordar sempre. No sé si és objectivament el millor episodi de la sèrie, potser no, però se'm va quedar gravat com cap altre.

http://www.imdb.com/title/tt0638721/?ref_=ttep_ep9

Miquel Jornet

Vaig salvar la Marcy i terraformar Mart. Ara parlo de jocs aquí i com a corresponsal de VIS LUDICA. Adiccions conegudes: el te matcha, cursar MOOCs exòtics i les converses amb la meva filla Nahikari.

miqueljornet.com
Gavà (Catalunya) | Antzuola (Euskal Herria)

Comentaris amb tecnologia Disqus